tiistai 28. toukokuuta 2013

35# Kouluvalmennus

Tänään meillä oli taas kotikentällä kouluvalmennus. Riina meni ensin Depsulla yksin ja sitten minä ja Pinja mentiin kahdeestaan, kun Patu ja Rulle toimii aikalailla tehtävässä kuin tehtävässä. 

Alkuun lähdettiin hakemaan tasaista tahtia hevosen liikeeseen. Käveltiin hetki ja sitten kevyessä ravissa kahdeksikolla koitettiin ravata tasaista ja rauhallista ravia. Patu oli vasemmalle jäykkä kuten aina ja siihen suuntaan sai tehdän vähän enemmän töitä asetuksen säilymisen kanssa. Tuli tosi hyviä pätkiä heti alusta alkaen ja pitämällä oman käden rentona, myös hevonen oli kevyt ratsastaa.

Tästä jatkettiin keskiympyrällä ravin tahdin säilyttämistä keventäen ja istuen alas vuorotellen. Oikeaan kierrokseen Patu oli tosi hyvä, mutta vasempaan väsyi ja lopuksi piti tehdä vähän volttikahdeksikkoa että se asetus ja taivutus alkoi taas löytymään.

Mun omaan istuntaan kiinnitettiin myös huomiota, sillä istun liikaa takakaaren päälle etenkin keventäessä ja jalka työntyy eteen. Osa ongelmasta johtuu satulasta, joka ohjaa mua istumaan liian taakse. Tämän asian kanssa on paljon tekemistä mulla itselläni.. 

Lopuksi tehtiin laukkatehtävää niin, että nostettiin laukka voltin lopulla ja laukattiin puoliympyrä. Patu oli ihan ok, ei mitenkään säväyttävä mutta ihan hyviä nostoja tuli.Seuraava valmennus meillä onkin vasta viikon päästä perjantaina eli on treenailtava näitä juttuja vähän omineen taas :)

ps. Katsokaa myös aiempi tämän päivän postaus!

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia! varsinkin 4. patu on tosi hienon näköinen (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Patu oli tänään kyllä tosi hienona :)

      Poista