tiistai 7. toukokuuta 2013

22# Korvakuvia

Maanantaina Riinan päästyä koulusta (itse viettelin vapaapäivää) lähdettiin kahdestaan maastoon. Käytiin ihan kiva lenkki, jossa joutuu kyllä kulkemaan asfalttitietä n. puoli kilsaa mutta lenkille mahtuu myös metsäpolkua ja hyviä pieniä teitä.
o-ou, esteitä polulla.. Patu omatoimisesti kiersi ne hirveiden naaman pamahtavien risujen kautta...
Riina teki analyysia ilmanlaadusta - paljon jäkälää joten oli hyvänlaatuista ilmaa :D
Maasto mentiin lähinnä käynnissä, mutta otettiin me muutamia laukkapätkiäkin. Tuo reitti on vaan Patulle niin uusi (ollaan käyty vain kerran aiemmin), että se kyttää kaikkea ja possuilee minkä kerkeää. Matkaa tuli tosiaan 8km ja aikaa kului 1h 40min (josta varmaan 10min hevoset oli parin lapsen siliteltävinä! :D Patukin on lapsille aina niin kiltti eikä niitä ikinä hamuile). Loppumatkan Patu jopa käveli rauhassa kotiin ja Rullekin pysyi lähes koko ajan vierellä kävelemässä.

Tänään ennen töitä ratsastin Patun kentällä. Puunailin sen ensin (kun ratsastan yksin, mulla menee ikuisuus päästä edes selkään kun selvitän jouhet ja puunaan Patua muuten..) ja sitten mentiin kentälle. Otin aika nopeaan ohjat käteen ja koitin käynnissä lähteä tekemään asetuksia ja taivutuksia. Patu oli kannuksista huolimatta tosi hidas pohkeelle (ja ohjalle..) ja pitikin ottaa pari ravisiirtymistä väliin jotta hevonen heräsi. Tehtiin avoja ja pari takaosakäännöksen tynkää. Alkuravien jälkeen vasta alkoi Patukin heräilemään ja hetkittäin jopa taipumaan.

Laukoissa se oli tänään super hyvä! Otettiin vähän loivia (superloivia, 2m uralta) kiemurauria eli vastalaukkaa kehiin ja hetkittäin laukka lyheni niin, että sitä sai pohkella ratsastaa eteen ja Patu oli superkiva. Ratsastin noin 45 minsaa, sitten Patu sai pellavat ja kylmäsuojat. Siivoilin karsinat nopsaa ja laitoin Patun takasin tarhaan, tuli taas niiiin kiire lähteä töihin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti