tiistai 14. toukokuuta 2013

27# Maastoa + koulua


Eilen maanantaina käytiin Riinan ja Depsun kanssa 9,5km maastolenkki. Mentiin aika pitkälti käyntiä mutta muutamat suorat ralliteltiin, sillä siinä vaiheessa kun Devita tuli Patun rinnalle niin Patulta hävisi jarrut totaalisesti.. Ei ollakkaan varmasti saikun jälkeen laukattu noin kovaa kuin eilen, huippunopeudet pyöri siinä 45km/h tietämillä. Kuitenkin Patu oli aika kiva maastossa, ei kyttäillyt suuremmin ja lenkki meni ongelmitta.


Illalla mulla oli hirveä hinku käydä vähä pyörähtämässä kentällä vielä. Ratsastin lähinnä helpon B rataa läpi ja pohdin, että menenkö sen vai helpon C kisoissa.. Kun itse vaan muistaisi koko ajan ratsastaa niin meno olisi edes vähän kohtuullisempaa.. Kuitenkin Patu oli ihan perushyvä, enpä itse siltä paljon vaatinut niin eipä se antanutkaan :DTänään kävin ratsastamassa ennen töihin lähtöä ja ensimmäisen 20 minuutin jälkeen olin niin kuollut ja varma ettei koskaan tosta hevosesta tule mitään. Ensin se ei kuuntele pohjetta ja kun käyttää kannusta, singahdetaan viis metriä eteenpäin... Otin vähän pidemmät välikäynnit ja mietin omassa päässäni perusjutut kuntoon (istu satulaan, ulko-ohja käteen ja sisäpohje ratsatsaa ulko-ohjaa kohti..) ja sitten aloin ravailemaan ympyröitä. 

Kappas vaan, heti kun pyydän simppeleitä juttuja mutta kuitenkin niin että Patu joutuu keskittymään (takaosan väistätystä ulos yms), niin hevonenkin alkaa toimimaan. Yhtäkkiä Patu liikkui tasaisesti peräänannossa asettuneena vaikka vaihtoi ympyrää ja asetuksen puolta. Lopetin hyvään pätkään ja käytiin vielä metsässä kävelemässä jotta Patulle jää kiva mieli treenistä. En viitsinyt enää ottaa uudestaan laukkaa sen takia että kaikki ravissa aikaansaatu olis levähtänyt käsiin. Superhyvä mieli jäi niistä ravipätkistä, harmi kun ei ollut kuvaajaa..

2 kommenttia:

  1. Heips :) Kiva postaus! Mitä ohjelmaa käytät tuolla maastossa? Itsellä ollut sporttracker kerran testissä, ja huippunopeus 52, mikä on teidän huippunopeus? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sports tracker mullakin käytössä ja huippunopeus taitaa Patun kanssa olla 46km/h :)

      Poista