perjantai 11. tammikuuta 2013

8# Ahkeraa liikutusta

Kuluneen viikon aikana Patu on ollut huomattavan paljon liikutuksessa. Viime viikonloppuna lauantaina kouluiltiin ja sunnuntaina pidettiin hevostenvaihtopäivä, jolloin Riina meni Patulla ja minä Rullella., maanantaina Riina meni Patulla itsenäisesti.
sunnuntai 6.1, minä Rullen selässä ja Riina porheltaa Patun kanssa.
Tiistai taisi olla vapaapäivä (olin itse Hollolassa) mutta keskiviikkona tulin kotiin Lahden horzen kautta (mukaan tarttui vain kannukset) ja illalla menin noin tunnin koulutreenit. Alkuun tein avoja ja väistöjä sekä koitin saada Patua vähän myötäämään niskasta. Kannuksien kanssa ratsastus oli noin 50 kertaa helpompaa, sillä kun pohje meni läpi, meni ohjasotteetkin paljon paremmin läpi. Laukassa tehtiin vähän vastalaukassa loivaa kiemurauraa ja se auttoi pikkuisen saamaan laukkaa pyöreämmäksi. Yhteensä menin noin tunnin treenit ja Patu valui hikeä kun talliin päästin. Tosin ihmekkös tuo kun karvaa löytyy enemmän kuin olisi tarpeen.

Torstaina otettiin vähän kevyemmät koulutreenit kentällä, noin puoli tuntia kaikki askellajit läpi. Patu oli ihan perushyvä, vähän pörhelsi muttei mitään ihmeempiä.
Papsu tänään 11.1
Tänään perjantaina lähdettiin heti Riinan päästyä koulusta maastoon. Kun pihasta lähdettiin, alkoi jo vähän hämärtämään mutta ehdittiin kuitenkin käydä 45min lähinnä käyntiä sisältänyt lenkki. Matkaa tuli noin neljä kilometriä. Lenkistä noin kilometri oli hieman lumisempi tie, joten hevoset pääsivät vähän kahlailemaankin (samalla hävisi Rullen takasuoja ja heijastin). Muutama pätkä otettiin ravia ja yksi mäki laukattiin, huippunopeudeksi tuli lenkillä 34km/h, kun laukkamäessä hevoset vähän taas innostuivat.

Korpikylässä on sujunut ihan hyvin, olen ollut tällä viikolla lähinnä karsinan siivouspuuhissa ja käynyt 2v varsan kanssa maneesiin tutustumassa. Tykkään kyllä olla korpikylässä edelleen :)

2 kommenttia:

  1. mikä ohjelma sulla on tossa vikassa kuvassa kun merkkaa tuota reittiä?

    VastaaPoista